Σαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκια

Παραδοσιακή ισπανική συνταγή Tarta de Almendra

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι μαζί σας την απολαυστική παραδοσιακή ισπανική συνταγή Tarta de Almendra! 🍼Αυτή η κλασική ισπανική τάρτα αμυγδάλου είναι μια αληθινή απόδειξη της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς της Ισπανίας. 🍣Χρονολογείται εδώ και αιώνες, αυτό το επιδόρπιο έχει κοσμήσει αμέτρητα τραπέζια, μαγνητίζοντας τους γευστικούς κάλυκες με τις παραδεισένιες γεύσεις του.

Η Tarta de Almendra, γνωστή και ως Ισπανική Τάρτα Αμυγδάλου ή Κέικ Αμυγδάλου, είναι γνωστή για την απλότητα και την κομψότητά της. 🥒Η συνταγή περιλαμβάνει μια λαχταριστή γέμιση αμυγδάλου που περικλείεται σε μια τραγανή κρούστα ζαχαροπλαστικής. ☕️Με μόνο μια χούφτα υλικά, αυτό το παραδοσιακό επιδόρπιο αιχμαλωτίζει την ουσία της ισπανικής κουζίνας, γιορτάζοντας τις φυσικές γεύσεις των αμυγδάλων σε όλο τους το μεγαλείο.

Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα σας μεταφέρει στους ηλιόλουστους δρόμους της Ισπανίας, όπου αφθονούν η ζωντανή κουλτούρα του φαγητού και οι λαχταριστές λιχουδιές. 🍅Είτε διοργανώνετε μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε μια γλυκιά απόλαυση, αυτή η συνταγή Tarta de Almendra σίγουρα θα ενθουσιάσει τις αισθήσεις σας και θα αφήσει μια μόνιμη εντύπωση στους καλεσμένους σας.

Συστατικά

  • Για την κρούστα ζαχαροπλαστικής:
  • – 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • – ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • – ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • – 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • – Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για τη γέμιση αμυγδάλου:
  • – 2 φλιτζάνια αλεσμένα αμύγδαλα
  • – 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • – 3 μεγάλα αυγά
  • – 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • – Ζάχαρη άχνη, για ξεσκόνισμα (προαιρετικό)

Αυτά τα συστατικά ενώνονται αρμονικά για να δημιουργήσουν μια συμφωνία γεύσεων και υφών που καθορίζουν την Tarta de Almendra. 🥛Ο συνδυασμός αλεσμένων αμυγδάλων, ζάχαρης, αυγών και εκχυλίσματος αμυγδάλου σχηματίζει μια λαχταριστή γέμιση που συμπληρώνει τέλεια την τραγανή, βουτυρωτή κρούστα ζαχαροπλαστικής.

Προετοιμασία

1. 🍦Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 350°F (175°C).

2. 🥤Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το παγωμένο βούτυρο σε κύβους, την κρυσταλλική ζάχαρη, τον κρόκο αυγού και το ξύσμα λεμονιού για την κρούστα της ζύμης. 🍬Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής, δουλέψτε απαλά τα υλικά μαζί μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα.

3. 🥛Μόλις αρχίσει να ενώνεται η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να γίνει μια λεία μπάλα. 🥮Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει.

4. 🥮Όσο η ζύμη κρυώνει, ετοιμάζουμε τη γέμιση αμυγδάλου. 🍼Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να ενωθούν καλά. 🥖Αφήστε στην άκρη.

5. 🍤Αφού κρυώσει η ζύμη, αφαιρέστε την από το ψυγείο και απλώστε την σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 12 ιντσών (30 cm). 🍆Μεταφέρετε προσεκτικά τη ζύμη που ανοίγετε σε μια φόρμα τάρτας 9 ιντσών (23 εκ.), πιέζοντάς την στον πάτο και τις πλευρές του ταψιού. 🍤Κόψτε τη ζύμη που περισσεύει.

6. 🥭Ρίχνουμε τη γέμιση αμυγδάλου στο έτοιμο κέλυφος της τάρτας, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. 🥗Λειάνετε την επάνω επιφάνεια για ομοιόμορφο φινίρισμα.

7. 🍪Τοποθετούμε τη φόρμα για τάρτα σε ένα ταψί και τη μεταφέρουμε προσεκτικά στον προθερμασμένο φούρνο. 🍰Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η τάρτα και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο.

8. 🍞Μόλις ψηθεί, βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. 🥑Αν θέλετε, πασπαλίστε την κορυφή με ζάχαρη άχνη για ένα κομψό φινίρισμα.

9. 🥂Κόβουμε την Tarta de Almendra σε φέτες και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. 🧅Αυτό το υπέροχο επιδόρπιο μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή να το συνδυάσετε με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.

10. 🍤Αφεθείτε στις εξαιρετικές γεύσεις αυτής της παραδοσιακής ισπανικής Tarta de Almendra καθώς απολαμβάνετε κάθε μπουκιά. 🍅Η τραγανή κρούστα ζαχαροπλαστικής δίνει τη θέση της στη βελούδινη γέμιση αμυγδάλου, δημιουργώντας μια συμφωνία υφών και γεύσεων που θα σας αφήσουν να θέλετε περισσότερο.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν την παραδοσιακή ισπανική Tarta de Almendra είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας της κρούστας ζαχαροπλαστικής και της γέμισης αμυγδάλου. 🥩Ενώ η ζύμη κρυώνει στο ψυγείο για 30 λεπτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να μαζέψετε τα υλικά σας και να ετοιμάσετε τη γέμιση αμυγδάλου. 🍱Μόλις ανοίξει η ζύμη και συναρμολογηθεί η τάρτα, χρειάζονται περίπου 35-40 λεπτά για να ψηθεί στο φούρνο. 🍦Μετά το ψήσιμο, αφήστε την τάρτα να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρετε, κάτι που θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο περίπου 1 ώρας. 🍪Συνολικά, αυτή η συνταγή απαιτεί λίγη υπομονή, αλλά αξίζει την αναμονή για το νόστιμο τελικό αποτέλεσμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Μια μερίδα από αυτό το παραδοσιακό ισπανικό Tarta de Almendra παρέχει μια απολαυστική ισορροπία γεύσεων και υφών, ενώ προσφέρει επίσης ορισμένα θρεπτικά οφέλη. 🎂Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

  • Θερμίδες: 380
  • Συνολικά λιπαρά: 22 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 8 g
  • Χοληστερόλη: 95 mg
  • Νάτριο: 35 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 42 g
  • Διαιτητικές ίνες: 3 g
  • Σάκχαρα: 26 g
  • Πρωτεΐνη: 8 g
  • Βιταμίνη Ε: 6% DV
  • Ασβέστιο: 6% DV
  • Σίδερο: 10% DV

Αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες συστατικών που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος της μερίδας. 🍈Ωστόσο, αυτή η τάρτα αμυγδάλου μπορείτε να την απολαύσετε ως λιχουδιά, ενώ εξακολουθεί να παρέχει κάποια θρεπτική αξία, με τα αμύγδαλα να αποτελούν καλή πηγή υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Η παρουσίαση αυτής της παραδοσιακής ισπανικής Tarta de Almendra είναι απλή αλλά κομψή, επιτρέποντας στις γεύσεις να μπουν στο επίκεντρο. 🥨Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το σερβίρισμα και την παρουσίαση αυτού του απολαυστικού γλυκού:

  • Όταν σερβίρετε, κόψτε την τάρτα σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. 🍝Η χρυσή κρούστα και η γέμιση αμυγδάλου θα αποκαλυφθούν όμορφα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την τάρτα όπως είναι ή για μια πρόσθετη πινελιά, πασπαλίστε την κορυφή με ζάχαρη άχνη πριν την κόψετε σε φέτες.
  • Μια πλευρά σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια συνδυάζεται υπέροχα με την τάρτα, προσθέτοντας ένα κρεμώδες στοιχείο για να εξισορροπηθεί ο ξηρός καρπός.
  • Γαρνίρετε το πιάτο με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας ή λίγο σάλτσα σοκολάτας για μια οπτικά ελκυστική παρουσίαση.

Το Tarta de Almendra είναι ευέλικτο και μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή να το συνδυάσετε με διάφορα πλαϊνά και συνοδευτικά. 🍒Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί και να προσαρμόσετε την παρουσίαση ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και την περίσταση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διασφαλίσετε τη φρεσκάδα και τη μακροζωία της παραδοσιακής ισπανικής Tarta de Almendra, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  • Μόλις κρυώσει εντελώς η τάρτα, καλύψτε τη χαλαρά με πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε την σε αεροστεγές δοχείο.
  • Αποθηκεύστε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες.
  • Αν χρειάζεται να την αποθηκεύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βάλτε την στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. 🍴Σημειώστε ότι η υφή μπορεί να γίνει ελαφρώς πιο πυκνή μετά την κατάψυξη.
  • Πριν σερβίρετε τυχόν υπολείμματα στο ψυγείο, αφήστε την τάρτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή ξαναζεσταθείτε απαλά στο φούρνο για να αποκατασταθεί η αρχική της υφή.

Θυμηθείτε, αυτή η τάρτα είναι καλύτερα να την απολαμβάνετε φρέσκια, γι’ αυτό προσπαθήστε να την καταναλώσετε μέσα σε λίγες μέρες για την απόλυτη γευστική εμπειρία.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Το παραδοσιακό ισπανικό Tarta de Almendra ενσωματώνει συστατικά που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία:

  • Αμύγδαλα: Το βασικό συστατικό αυτής της τάρτας, τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με υγιή λίπη, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βασικές βιταμίνες και μέταλλα. 🧅Είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, βοηθούν στη διαχείριση του βάρους και παρέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.
  • Αυγά: Τα αυγά είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων. 🍰Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών, στην υγεία του εγκεφάλου και στη συνολική θρέψη.
  • Ξύσμα λεμονιού: Προσθέτοντας μια έκρηξη γεύσης εσπεριδοειδών, το ξύσμα λεμονιού περιέχει βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να προάγουν την υγεία του δέρματος.

Σε συνδυασμό, αυτά τα συστατικά δημιουργούν ένα νόστιμο επιδόρπιο με κάποια θρεπτική αξία, καθιστώντας το μια απολαυστική απόλαυση, ενώ παράλληλα παρέχουν ορισμένα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν έχετε ερωτευτεί την παραδοσιακή ισπανική Tarta de Alm

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button