Εύκολες συνταγές

Συνταγή Soft As Foam Cake Ξεχάστε τα κέικ που αγοράσατε από το κατάστημα! 😋🙌🏻

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια παραδεισένια απόλαυση με αυτή τη συνταγή Soft As Foam Cake! 🍰 Αυτό το λαχταριστό κέικ θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα για τα κέικ που έχετε αγοράσει από το κατάστημα μόλις πιείτε την πρώτη σας μπουκιά. Είναι απίστευτα ελαφρύ, αφράτο και πολύ νόστιμο. Με την υφή που λιώνει στο στόμα, αυτό το κέικ είναι τέλειο για κάθε περίσταση ή απλώς ως μια γλυκιά απόλαυση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι

Αυγά
6

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού

Φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι

Γάλα
½ φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο κέικ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Δύο μπολ ανάμειξης
– Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα
– Λαστιχένια σπάτουλα
– Ταψί για κέικ (8 ή 9 ίντσες)
– Περγαμηνόχαρτο
– Σχάρα ψύξης

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και την στρώνουμε με λαδόκολλα.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
5. Προσθέστε σταδιακά το φυτικό λάδι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα των αυγών ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
6. Διπλώστε απαλά τα ξηρά υλικά μέχρι να ενωθούν, χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα.
7. Ρίχνουμε το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ και λειαίνουμε την κορυφή.
8. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
9. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για το Soft As Foam Cake είναι περίπου 15 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος. Είναι μια γρήγορη και απλή διαδικασία, καθιστώντας την τέλεια επιλογή όταν δεν έχετε χρόνο αλλά εξακολουθείτε να λαχταράτε κάτι γλυκό και απολαυστικό.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη υφή στη ζύμη του κέικ.
– Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ ή χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να πετύχετε την επιθυμητή ελαφρότητα στο τελικό κέικ.
– Όταν προσθέτετε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, τα διπλώνετε απαλά με μια λαστιχένια σπάτουλα. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό κέικ.
– Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και την στρώνουμε με λαδόκολλα για να εξασφαλίσουμε την εύκολη αφαίρεση του κέικ μόλις ψηθεί.
– Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για λίγα λεπτά πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης. Αυτό βοηθά στην αποφυγή του να κολλήσει στο τηγάνι.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
10 g

Υδατάνθρακες
35 g

Πρωτεΐνη
5 g

Σάκχαρα
20 g

Νάτριο
200 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτό το Soft As Foam Cake μπορεί να σερβιριστεί ως έχει, αλλά αν θέλετε να αναβαθμίσετε την παρουσίασή του, ακολουθούν μερικές ιδέες:
– Πασπαλίστε το πάνω μέρος με ζάχαρη άχνη για ένα απλό και κομψό άγγιγμα.
– Σερβίρετε το με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό για περισσότερη παρακμή.
– Τα φρέσκα μούρα, όπως οι φράουλες ή τα σμέουρα, αποτελούν ένα υπέροχο συνοδευτικό σε αυτό το κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το Soft As Foam Cake σας φρέσκο ​​και λαχταριστό, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και τρεις ημέρες. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να βάλετε το κέικ στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες, αλλά βάλτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε για να βελτιώσετε τη γεύση και την υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ αυτό το κέικ Soft As Foam είναι αναμφίβολα μια γλυκιά απόλαυση, ορισμένα από τα βασικά συστατικά του προσφέρουν ορισμένα διατροφικά οφέλη:
– Τα αυγά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.
– Το γάλα παρέχει ασβέστιο, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά σημαντικά για την υγεία των οστών.
– Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις προσφέρει υδατάνθρακες για ενέργεια και κάποιες διαιτητικές ίνες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτό το Soft As Foam Cake, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι άλλες συνταγές για νόστιμα κέικ:
– Fluffy Vanilla Cake with Buttercream Frosting: Ένα κλασικό κέικ βανίλιας με ελαφρύ και τρυφερό τρίμμα, σε συνδυασμό με ένα πλούσιο και κρεμώδες frosting με βουτυρόκρεμα.
– Υγρό κέικ σοκολάτας με γκανάζ: Αφεθείτε σε ένα παρακμιακό κέικ σοκολάτας με λεία και βελούδινη γκανάζ, ιδανικό για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας εκεί έξω.
– Lemon Blueberry Bundt Cake: Ένας δροσιστικός συνδυασμός από πικάντικο λεμόνι και γλυκά βατόμουρα, που ψήνονται σε ένα υγρό και γευστικό κέικ.
– Red Velvet Cake with Cream Cheese Frosting: Απολαύστε ένα ζωηρό κόκκινο βελούδινο κέικ με αφράτο τυρί κρέμα, ένα επιδόρπιο που αρέσει στο πλήθος για κάθε περίσταση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Όταν πρόκειται για την έμπνευση για αυτήν τη συνταγή για το Soft As Foam Cake, βασίζομαι στην τεχνογνωσία διάσημων και δημοφιλών μαγείρων όπως η Julia Child, η Nigella Lawson και η Martha Stewart. Το πάθος τους για το ψήσιμο και η ικανότητά τους να δημιουργούν εκπληκτικά επιδόρπια ήταν μια σταθερή πηγή κινήτρων για μένα. Αυτά τα γαστρονομικά εικονίδια έχουν κατακτήσει την τέχνη της δημιουργίας κέικ που δεν είναι απλώς εντυπωσιακά οπτικά αλλά και απίστευτα νόστιμα. Οι συνταγές τους συχνά χρησιμεύουν ως βάση για τις δικές μου δημιουργίες, επιτρέποντάς μου να προσθέσω την προσωπική μου πινελιά και να δημιουργήσω κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Τώρα, ας κατευθυνθούμε στην κουζίνα και ας ζωντανέψουμε αυτό το υπέροχο κέικ Soft As Foam! Αφεθείτε στην ελαφριά και αφράτη καλοσύνη του που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά. Καλό ψήσιμο! 😊🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button