Εύκολες συνταγές

Τέρμα η δίαιτα! 🙈😝 Έφτιαξε ένα κέικ τόσο λιώσιμο που θέλω να κλάψω 🤣

Η δίαιτα τελειώνει! 🙈😝 Έφτιαξε ένα κέικ τόσο λιώσιμο που θέλω να κλάψω 🤣

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για μια ακαταμάχητη απόλαυση που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη διατροφή σας! Αυτό το κέικ είναι η επιτομή της απόλαυσης και της καλοσύνης που λιώνεις στο στόμα. Ο συνδυασμός πλούσιων γεύσεων και υγρής υφής θα σας κάνει να φτάσετε για δευτερόλεπτα, ίσως και τρίτα. Η απλή αλλά παρακμιακή συνταγή είναι εγγυημένη ότι θα ικανοποιήσει το γλυκό σας και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Για την τούρτα
Για το πάγωμα
Για διακόσμηση

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
Βρώσιμα λουλούδια

1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Χρωματιστά πασπαλίσματα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξέσματα σοκολάτας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
Χρωματισμός τροφίμων (προαιρετικό)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το αριστούργημα τούρτας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Σχάρα ψύξης
  • Σπάτουλα όφσετ ή μαχαίρι βουτύρου
  • Στάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος
  • Βρώσιμα λουλούδια, πολύχρωμα πασπαλίσματα και τρίμματα σοκολάτας για διακόσμηση

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε τις φόρμες του κέικ με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
3. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό έλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να ενωθεί καλά.
4. Μοιράζουμε το κουρκούτι ίσα στις φόρμες για κέικ.
5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο των κέικ.
6. Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά και μετά τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το απολαυστικό κέικ είναι περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, το ψήσιμο και η ψύξη των κέικ θα προσθέσει επιπλέον 40 λεπτά, κάνοντας τον συνολικό χρόνο προετοιμασίας περίπου 55 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει σωστά το αλεύρι για να επιτύχετε την τέλεια συνοχή για τη ζύμη του κέικ.
– Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου καθώς αναμειγνύονται πιο εύκολα.
– Για να ελέγξετε αν έχουν γίνει τα κέικ, βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα είναι έτοιμα.
– Μόλις κρυώσουν, ισοπεδώστε τις κορυφές των κέικ με ένα οδοντωτό μαχαίρι για επαγγελματική εμφάνιση.
– Για να φτιάξετε το frosting, χτυπήστε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε χρώμα τροφίμων εάν θέλετε.
– Συναρμολογήστε το κέικ απλώνοντας μια στρώση frosting ανάμεσα στις δύο στρώσεις κέικ και παγώστε ολόκληρο το κέικ με το υπόλοιπο frosting.
– Γίνετε δημιουργικοί με τη διακόσμηση! Χρησιμοποιήστε πολύχρωμα πασπαλίσματα, τρίμματα σοκολάτας και κομψά βρώσιμα λουλούδια για να κάνετε το κέικ σας ελκυστικό οπτικά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
18g

Χοληστερόλη
50 mg

Νάτριο
180 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
45 g

Πρωτεΐνη
3g

Βιταμίνη Α
6%

Βιταμίνη C
0%

Ασβέστιο
4%

Σίδερο
2%

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο κέικ, τοποθετήστε το σε μια όμορφη βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος. Μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση με πρόσθετα διακοσμητικά όπως φρέσκα φρούτα ή ξεσκόνισμα ζάχαρης σε σκόνη. Για πλευρικές εναλλακτικές, σκεφτείτε να συνδυάσετε το κέικ με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί. Αυτές οι προσθήκες θα συμπληρώσουν τη γλυκύτητα του κέικ και θα προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση στις γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αφού απολαύσετε μια φέτα (ή δύο!) από αυτό το απίστευτο κέικ, είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε σωστά τυχόν υπολείμματα. Τοποθετήστε το υπόλοιπο κέικ σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το καλά με πλαστική μεμβράνη. Αποθηκεύστε το σε θερμοκρασία δωματίου για έως και τρεις ημέρες ή στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι το κέικ απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αν και αυτό το κέικ μπορεί να μην είναι η πιο υγιεινή επιλογή, σίγουρα φέρνει χαρά στη γεύση και την ψυχή. Ωστόσο, αν δούμε τα μεμονωμένα συστατικά, υπάρχουν κάποια πιθανά οφέλη. Το γάλα παρέχει ασβέστιο για γερά οστά, ενώ το ανάλατο βούτυρο προσθέτει πλούτο και γεύση. Τα βρώσιμα λουλούδια, που χρησιμοποιούνται συχνά για διακόσμηση, μπορούν να προσφέρουν μια πινελιά κομψότητας και μια αίσθηση ομορφιάς στην τούρτα. Να θυμάστε ότι το μέτρο είναι το κλειδί όταν απολαμβάνετε γλυκές λιχουδιές.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερες συνταγές που θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας για γλυκά, ακολουθούν μερικές παρόμοιες επιλογές για να δοκιμάσετε:

  1. Triple Chocolate Brownies: Μια παρακμιακή απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας, αυτά τα brownies είναι άψογα, υγρά και γεμάτα με πλούσια γεύση κακάο.

  2. Κλασικά cupcakes βανίλιας: Αυτά τα αφράτα και υγρά cupcakes είναι ένα διαχρονικό αγαπημένο, με κρεμώδες γλάσο βανίλιας και πασπαλίσματα.

  3. Κέικ με μύρτιλο λεμόνι: Γεμάτο με πικάντικο ξύσμα λεμονιού και ζουμερά βατόμουρα, αυτό το κέικ λίβρα προσφέρει μια αναζωογονητική ανανέωση στις παραδοσιακές γεύσεις.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη δημιουργική ιδιοφυΐα του διάσημου σεφ ζαχαροπλαστικής, Pierre Hermé, γνωστού για τους εκλεκτούς γευστικούς του συνδυασμούς και τις μοναδικές δημιουργίες γλυκών. Η καινοτόμος προσέγγισή του στο ψήσιμο έχει επηρεάσει αμέτρητους σεφ και αρτοποιούς σε όλο τον κόσμο. Άλλες αξιόλογες πηγές έμπνευσης περιλαμβάνουν καταξιωμένους σεφ ζαχαροπλαστικής, όπως η Χριστίνα Τόσι και η Ντομινίκ Ανσέλ, που έχουν αφήσει το στίγμα τους με ευρηματικά και λαχταριστά επιδόρπια. Αφήστε την τεχνογνωσία τους να σας καθοδηγήσει στη δημιουργία εξαιρετικών γλυκών που φέρνουν χαρά σε κάθε μπουκιά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button