Εύκολες συνταγές

Ελαφρύ και γαλακτώδες ισπανικό Leche Frita Συνταγή

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις της Ισπανίας με αυτήν την εξαιρετική συνταγή Leche Frita. 🫐Το Leche Frita, που μεταφράζεται σε «τηγανισμένο γάλα», είναι ένα παραδοσιακό ισπανικό επιδόρπιο που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του γάλακτος και την τραγανότητα μιας χρυσής κρούστας. 🍵Αυτή η παραδεισένια απόλαυση είναι ιδανική για να ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για γλυκό, ενώ προσφέρει μια ανάλαφρη και γαλακτώδη αίσθηση.

Το Leche Frita πιστεύεται ότι προέρχεται από την περιοχή της Αστούριας στη βόρεια Ισπανία, όπου υπάρχουν άφθονα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα και το τυρί. 🍇Η συνταγή έχει περάσει από γενιά σε γενιά και η δημοτικότητά της έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα και πέρα ​​από αυτήν.

Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο αποτελείται από μια λεία και κρεμώδη κρέμα γάλακτος εμποτισμένη με νότες βανίλιας και ξύσμα λεμονιού. 🍥Στη συνέχεια η κρέμα κρυώνει, κόβεται σε τετράγωνα ή ορθογώνια, αλευρώνεται, βυθίζεται στο αυγό και τηγανίζεται ελαφρά μέχρι να ροδίσει. 🍤Το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό επιδόρπιο με τραγανό εξωτερικό και απαλό, γαλακτώδες εσωτερικό.

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κόκκος βανίλιας, χωρισμένος κατά μήκος
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
  • Κανέλα σε σκόνη, για ξεσκόνισμα
  • Μέλι ή σιρόπι (προαιρετικό), για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. 🍏Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το άμυλο καλαμποκιού και 1/2 φλιτζάνι γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα αμύλου καλαμποκιού στο γάλα που σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
  4. Μαγειρέψτε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει σε υφή σαν κρέμα.
  5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πετάξτε το ξύλο κανέλας και τη βανίλια.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σκεύος και λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  7. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
  8. Μόλις κρυώσει, κόψτε την κρέμα σε τετράγωνα ή ορθογώνια του επιθυμητού μεγέθους.
  9. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάμε τα αυγά. 🫐Σε ένα άλλο ρηχό μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  10. Βουτήξτε κάθε τετράγωνο κρέμας στο αλεύρι, καλύπτοντας ομοιόμορφα όλες τις πλευρές και μετά βουτήξτε το στο χτυπημένο αυγό.
  11. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 🍪Τηγανίζουμε τα τετράγωνα της κρέμας σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  12. Μεταφέρετε τα τηγανητά τετράγωνα κρέμας σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το υπερβολικό λάδι.
  13. Πασπαλίστε το Leche Frita με σκόνη κανέλας και σερβίρετε ζεστό.
  14. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μέλι ή σιρόπι πάνω από το Leche Frita για μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας, αν θέλετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν την απολαυστική ισπανική συνταγή Leche Frita είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Κάθε μερίδα Leche Frita (περίπου ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο) περιέχει κατά μέσο όρο:

  • Θερμίδες: 180
  • Πρωτεΐνη: 4 g
  • Λιπαρά: 6g
  • Υδατάνθρακες: 27 g
  • Ζάχαρη: 15 g
  • Ίνες: 0,5 g
  • Ασβέστιο: 100 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Το Leche Frita μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή γλυκό σνακ. 🥠Για να βελτιώσετε την παρουσίασή του, μπορείτε να πασπαλίσετε τα τηγανητά τετράγωνα κρέμας με ζάχαρη άχνη, να τα περιχύσετε με σάλτσα σοκολάτας ή να τα σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι. 🍤Επιπλέον, μπορείτε να γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκα μούρα ή φύλλα μέντας για πρόσθετη πινελιά χρώματος και φρεσκάδας. 🍽Το Leche Frita συνδυάζεται υπέροχα με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή ένα ποτήρι κρύο γάλα, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε πλήρως την κρεμώδη και τραγανή υφή του.

Εάν αναζητάτε εναλλακτικές επιλογές για να συνοδεύσετε αυτήν την απολαυστική απόλαυση, σκεφτείτε να σερβίρετε το Leche Frita με μια κούκλα σαντιγί, μια δόση καβουρδισμένα αμύγδαλα ή μια μπάλα παγωτό καραμέλα ή dulce de leche. 🍗Αυτές οι προσθήκες θα συμπληρώσουν τις γεύσεις και θα προσφέρουν απολαυστικές αντιθέσεις στη γεύση και την υφή.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα Leche Frita, τοποθετήστε τα τηγανητά τετράγωνα κρέμας σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. 🍧Πριν τα σερβίρετε, τα ξαναζεστάνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για λίγα λεπτά για να ανακτήσουν την τραγανότητά τους. 🥥Ωστόσο, είναι καλύτερο να απολαμβάνετε το Leche Frita αμέσως μετά το μαγείρεμα για να απολαύσετε τη βέλτιστη υφή και γεύση του.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής, το γάλα, είναι μια πλούσια πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες D και B12 και φώσφορος. 🍺Η κατανάλωση γάλακτος μπορεί να συμβάλει σε γερά οστά και δόντια, να προάγει την ανάπτυξη και επισκευή των μυών, να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να βοηθήσει στη διατήρηση της συνολικής καλής υγείας.

Η κανέλα, ένα άλλο συστατικό που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή, έχει συσχετιστεί με διάφορα πιθανά οφέλη για την υγεία. 🍽Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, να μειώσει τη φλεγμονή και να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν από την καταστροφή των κυττάρων. 🍋Το ξύσμα λεμονιού προσθέτει μια έκρηξη γεύσης εσπεριδοειδών και παρέχει βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη σύνθεση κολλαγόνου.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε την απολαυστική Leche Frita, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές για ισπανικά επιδόρπια:

  • Tarta de Santiago: Ένα παραδοσιακό κέικ αμυγδάλου από τη Γαλικία της Ισπανίας, συχνά πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και στολισμένο με τον σταυρό του Αγίου Ιακώβου.
  • Churros con Chocolate: Τραγάτα τηγανητά αρτοσκευάσματα με ζύμη που σερβίρονται με μια πλούσια, πηχτή σάλτσα σοκολάτας.
  • Crema Catalana: Ένα κρεμώδες επιδόρπιο κρέμας παρόμοιο με την κρέμα μπρουλέ, αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού και κανέλα και από πάνω μια καραμελωμένη κρούστα ζάχαρης.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν την απολαυστική συνταγή Leche Frita προέρχεται από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ισπανίας. 🍛Τα παραδοσιακά ισπανικά επιδόρπια έχουν γοητεύσει τους γευστικούς κάλυκες παγκοσμίως με τις μοναδικές γεύσεις και υφές τους. 🍎Αυτή η συνταγή βασίζεται στη γνώση και την τεχνογνωσία διάσημων Ισπανών σεφ, οι οποίοι έχουν κατακτήσει την τέχνη της δημιουργίας απολαυστικών λιχουδιών που ικανοποιούν τόσο το γλυκό δόντι όσο και τη λαχτάρα για κάτι κρεμώδες και απολαυστικό.

Επιπλέον, οι αναφορές από αξιόπιστες πηγές μαγειρικής, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων μαγειρικής και ιστοσελίδων μαγειρικής, έχουν συμβουλευτεί για να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα και η ποιότητα αυτής της συνταγής. 🍝Το πάθος για εξερεύνηση και πειραματισμό με διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις συνέβαλε στη δημιουργία αυτής της ελαφριάς και γαλακτώδους ισπανικής συνταγής Leche Frita, με στόχο να φέρει την ουσία της ισπανικής κουζίνας στην κουζίνα σας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button