Εύκολες συνταγές

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Γνωστά υλικά για κέικ με θρυλικό κέικ σοκολάτας 🍫

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην απόλυτη σοκολατένια εμπειρία με τη θρυλική συνταγή μας για Κέικ σοκολάτας! Αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει το γλυκό σας και θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Με την πλούσια, υγρή υφή και την έντονη γεύση σοκολάτας, αυτό το κέικ είναι ένα πραγματικό αριστούργημα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Είτε γιορτάζετε μια ειδική περίσταση είτε απλώς περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αυτό το κέικ πρέπει να το δοκιμάσετε.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλιτζάνια

Κακάο σε σκόνη
¾ φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού

Μαγειρική σόδα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού

Γάλα
1 φλιτζάνι

Φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού

Βραστό νερό
1 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το απολαυστικό κέικ σοκολάτας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  1. Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  2. Μπολ ανάμειξης
  3. Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  4. Μεζούρες και κουτάλια
  5. Λαστιχένια σπάτουλα
  6. Σχάρα ψύξης
  7. Συρμάτινο σύρμα ή πιρούνι (για το πάγωμα)

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε τις φόρμες του κέικ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
3. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό έλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Ανακατεύουμε σιγά σιγά το βραστό νερό. Το κουρκούτι θα είναι λεπτό, αλλά αυτό είναι που κάνει αυτό το κέικ τόσο απίστευτα υγρό!
5. Αδειάζετε το κουρκούτι ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ.
6. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
7. Βγάλτε τα κέικ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το θρυλικό κέικ σοκολάτας είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για τη συλλογή όλων των υλικών και την προετοιμασία της ζύμης. Μόλις το κέικ μπει στο φούρνο, χρειάζεται περίπου 30-35 λεπτά για να ψηθεί. Θυμηθείτε να αφήσετε επιπλέον 10 λεπτά για να κρυώσουν τα κέικ πριν τα παγώσετε.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε.
– Όταν μετράτε το αλεύρι, το ρίχνετε με κουτάλι στη μεζούρα και το ισοπεδώνετε με ένα μαχαίρι. Αποφύγετε να συσκευάζετε το αλεύρι κάτω γιατί μπορεί να έχει πιο πυκνή υφή.
– Για πιο βαθιά γεύση σοκολάτας, χρησιμοποιήστε σκόνη κακάο υψηλής ποιότητας.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι. ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν για να αποφύγουμε ένα πυκνό κέικ.
– Μόλις κρυώσουν τα κέικ, μπορείτε να τα παγώσετε με το αγαπημένο σας γλάσο, όπως γκανάζ σοκολάτας ή βουτυρόκρεμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
3,5 g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
240 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
52 g

Διαιτητικές ίνες
3g

Ολικά σάκχαρα
32g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να απογειώσετε την παρουσίαση αυτού του θρυλικού κέικ σοκολάτας, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να το γαρνίρετε με τρίμματα σοκολάτας. Σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια επιπλέον απολαυστική πινελιά. Συνδυάστε το με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή ένα ποτήρι κρύο γάλα για έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το Σοκολατένιο Κέικ σας φρέσκο, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, βάλτε το κέικ στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Αν θέλετε να το καταψύξετε, τυλίξτε το κέικ σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Μπορεί να καταψυχθεί έως και 3 μήνες. Αφήστε το κέικ να ξεπαγώσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ απολαμβάνετε αυτό το παρακμιακό κέικ σοκολάτας, μπορείτε επίσης να απολαύσετε ορισμένα οφέλη για την υγεία από τα βασικά συστατικά του:

  1. Κάκαο σε σκόνη: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, η σκόνη κακάο έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση της φλεγμονής.

  2. Αυγά: Μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, τα αυγά παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα και σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα όπως η βιταμίνη Β12 και το σελήνιο.

  3. Γάλα: Το γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο προάγει γερά οστά και δόντια και παρέχει πρωτεΐνη για την ανάπτυξη και την επισκευή των μυών.

  4. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Αν και δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι ένα βασικό συστατικό που παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια.

  5. Φυτικό λάδι: Η χρήση φυτικού ελαίου κάνει αυτό το κέικ υγρό και τρυφερό, ενώ παρέχει υγιή λίπη, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των γλυκών σοκολάτας, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Τριπλό μπράουνις σοκολάτας: Αυτά τα λαμπερά μπράουνις είναι γεμάτα με τρία είδη σοκολάτας και προσφέρουν μια ακαταμάχητη απόλαυση.

  2. Κέικ λάβας σοκολάτας: Αφεθείτε στο πλούσιο λιωμένο κέντρο αυτού του κλασικού γλυκού που συνδυάζεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

  3. Μους σοκολάτας: Λεπτή και αέρινη, η μους σοκολάτας προσφέρει βελούδινη υφή και έντονη γεύση σοκολάτας που θα ικανοποιήσει κάθε λάτρη της σοκολάτας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτό το θρυλικό κέικ σοκολάτας προέρχεται από διάσημους ζαχαροπλάστες και αρτοποιούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην τελειοποίηση της τέχνης των δημιουργιών σοκολάτας. Σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Pierre Hermé, ο Dominique Ansel και η Claire Ptak έχουν συμβάλει στον κόσμο των επιδορπίων σοκολάτας με τις καινοτόμες τεχνικές και τις λαχταριστές συνταγές τους. Αντλώντας έμπνευση από την τεχνογνωσία τους, έχουμε φτιάξει ένα θρυλικό κέικ που αποτυπώνει την ουσία της σοκολατένιας ευτυχίας.

Αφεθείτε σε αυτό το θεϊκό κέικ σοκολάτας και ζήστε τη μαγεία της πλούσιας, βελούδινης σοκολάτας που λιώνει στο στόμα σας. Με τη θρυλική του θέση, αυτό το κέικ είναι εγγυημένο ότι θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας και θα αφήσει μια μόνιμη εντύπωση σε όποιον έχει την τύχη να το δοκιμάσει. Μην χάσετε αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο – ετοιμάστε το σήμερα και αφήστε το ταξίδι της σοκολάτας να ξεκινήσει! 🍫✨

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button