Εύκολες συνταγές

Πρωτοποριακό 🥧 Η διαρκώς ανερχόμενη τούρτα Starbucks 👌🏻😋

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε μια γαστρονομική περιπέτεια με μια εκπληκτική δημιουργία: το πρωτοποριακό 🥧 Διαρκώς ανερχόμενο κέικ Starbucks! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο είναι βέβαιο ότι θα σας αφήσει να λαχταρήσετε για περισσότερα. Με την τέλεια ισορροπία γεύσεων και την ακαταμάχητη υφή του, δεν είναι περίεργο ότι αυτό το κέικ έχει γίνει μια άμεση αίσθηση μεταξύ των λάτρεις του φαγητού.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι
Γάλα

1/2 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

3
Αυγά

2 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Γαρύφαλλο αλεσμένο

σαντιγί

Σάλτσα καραμέλας

Καφές αλεσμένος

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτό το εντυπωσιακό κέικ, θα χρειαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και συστατικά. Προετοιμάστε το μπολ ανάμειξης, το ηλεκτρικό μίξερ, το φούρνο, τις φόρμες για κέικ, τις μεζούρες και τα κουτάλια, το σύρμα, τη σπάτουλα και μια χτένα με λεπτά δόντια (για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό σχέδιο στο κέικ). Επιπλέον, εφοδιαστείτε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κρυσταλλική ζάχαρη, γάλα, ανάλατο βούτυρο, αυγά, μπέικιν πάουντερ, εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι, μαγειρική σόδα, αλεσμένη κανέλα, μοσχοκάρυδο, τριμμένο γαρίφαλο, σαντιγί, σάλτσα καραμέλας και αλεσμένο καφέ.< /p>

Προετοιμασία

– Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και λαδώστε τις φόρμες για κέικ.
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά.
– Προσθέστε το βούτυρο και το γάλα στα στεγνά υλικά και μετά χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Ενσωματώνουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.
– Μοιράζετε το κουρκούτι ίσα ανάμεσα στις λαδόκολλες και ισιώνετε τις κορυφές με μια σπάτουλα.
– Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
– Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς σε συρμάτινες σχάρες.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το αξιοσημείωτο κέικ Starbucks είναι περίπου 20 λεπτά. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο ψησίματος και ψύξης, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Η υπομονή είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός αριστουργήματος!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να εξασφαλίσετε την τέλεια υφή και γεύση του ολοένα ανερχόμενου κέικ Starbucks, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:
– Να είστε ακριβείς με τις μετρήσεις σας για να διατηρήσετε την ιδανική ισορροπία των συστατικών.
– Χρησιμοποιήστε γάλα και βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για πιο ομαλή ανάμειξη.
– Χτυπάμε το κουρκούτι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό κέικ.
– Για επιπλέον γεύση, προσθέστε λίγο ψιλοαλεσμένο καφέ στη ζύμη του κέικ.
– Για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε μια χτένα με λεπτά δόντια για να φτιάξετε διακοσμητικά σχέδια στα πλαϊνά του κέικ.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
14 g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
75 mg

Νάτριο
210 mg

Υδατάνθρακες
45 g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
26g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναδείξετε το ολοένα ανερχόμενο κέικ Starbucks σας, δώσε το με μια κούκλα σαντιγί από πάνω και περιχύστε με λίγη λαχταριστή σάλτσα καραμέλας. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγο αλεσμένο καφέ για μια πρόσθετη πινελιά. Σερβίρετε κάθε φέτα σε ένα διακοσμητικό πιάτο με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια πλευρά φρέσκων μούρων για να συμπληρώσετε τις γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αποθηκεύστε αυτό το υπέροχο κέικ σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, βάλτε το στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκο, γι’ αυτό χαρείτε τον εαυτό σας όσο το κέικ είναι στην ακμή του!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το ολοένα ανερχόμενο κέικ Starbucks όχι μόνο ικανοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά παρέχει και ορισμένα οφέλη για την υγεία μέσω των συστατικών του:

  1. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Είναι μια καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι παρέχουν ενέργεια στο σώμα σας.

  2. Γάλα: Πλούσιο σε ασβέστιο, το γάλα συμβάλλει στην ενίσχυση των γερών οστών και δοντιών. Περιέχει επίσης πρωτεΐνη, βιταμίνη D και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

  3. Ανάλατο βούτυρο: Αν και το βούτυρο πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, προσφέρει μικρές ποσότητες βιταμινών Α και Ε, καθώς και υγιεινά λίπη.

  4. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα απαραίτητα για διάφορες σωματικές λειτουργίες.

  5. Μπέικιν πάουντερ: Αυτός ο διογκωτικός παράγοντας δίνει στο κέικ μια ελαφριά και αφράτη υφή χωρίς να συνεισφέρει πολλές θερμίδες.

  6. Εκχύλισμα βανίλιας: Εκτός από το να προσθέτει ένα ευχάριστο άρωμα και γεύση, το εκχύλισμα βανίλιας περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορεί να έχουν πιθανά οφέλη για την υγεία.

  7. Κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο: Αυτά τα μπαχαρικά όχι μόνο ενισχύουν τη γεύση του κέικ αλλά προσφέρουν επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αυτό το κέικ μπορείτε να το απολαύσετε ως περιστασιακή απόλαυση, είναι σημαντικό να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή και τον έλεγχο των μερίδων για τη συνολική ευεξία.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε πιο απολαυστικά επιδόρπια, δοκιμάστε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:
– “Decadent Mocha Delight Cake” της σεφ Amelia
– «Caramel Swirl Coffee Cake» του σεφ Sebastian
– “Spiced Pumpkin Latte Cake” της σεφ Olivia

Κάθε μία από αυτές τις συνταγές προσφέρει τη μοναδική της ανατροπή σε γεύσεις και παρουσίαση, παρέχοντας μια ποικιλία επιλογών για να ικανοποιήσετε το γλυκό σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για το ολοένα ανερχόμενο κέικ Starbucks προέρχεται από το πάθος για τη δημιουργία εξαιρετικών γλυκών που βρίσκονται στα γαστρονομικά έργα διάσημων σεφ όπως ο σεφ Τζούλια, ο σεφ Μιγκέλ και η σεφ Σόφι. Η αφοσίωσή τους στο να ξεπερνούν τα γαστρονομικά όρια και να συνδυάζουν απροσδόκητες γεύσεις επηρέασε τη δημιουργία αυτής της εξαιρετικής τούρτας. Εμπλουτίζοντας την απολαυστική ουσία μιας εμπειρίας Starbucks σε μια τούρτα, αποτίουμε φόρο τιμής στην κουλτούρα του καφέ που φέρνει κοντά τους ανθρώπους και προκαλεί χαρά σε όλο τον κόσμο.

Μαζέψτε λοιπόν τα συστατικά σας, απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή καθώς ξεκινάτε ένα απολαυστικό ταξίδι με το ολοένα ανερχόμενο κέικ Starbucks! 😋🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button