Παιδικές τροφές

Γερμανική συνταγή Bethmännchen με σοκολάτα και αμύγδαλα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις του γερμανικού Bethmännchen, μια παραδοσιακή απόλαυση που συνδυάζει τον πλούτο της σοκολάτας και τη γεύση των αμυγδάλων. 🍛Αυτές οι λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς είναι ιδανικές για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για ένα ζεστό απογευματινό τσάι είτε για μια εορταστική συγκέντρωση. 🫐Με την ξεχωριστή υφή που μοιάζει με marzipan και την κομψή τους εμφάνιση, το Bethmännchen σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 20 ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο)

Προετοιμασία

Η κατασκευή του γερμανικού Bethmännchen είναι μια ευχάριστη διαδικασία που απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια:

  1. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη, το ασπράδι αυγού και το εκχύλισμα αμυγδάλου. 🍤Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  2. Χωρίστε τη ζύμη σε μικρές μερίδες και τυλίξτε κάθε μερίδα σε μια μπάλα περίπου στο μέγεθος ενός κερασιού.
  3. Τοποθετήστε τις μπάλες αμυγδάλου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Βάλτε τρία ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα στην κορυφή κάθε μπάλας, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (350°F) για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  6. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.
  7. Στο μεταξύ, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Βουτήξτε τον πάτο κάθε κρύου Bethmännchen στη λιωμένη σοκολάτα, αφήνοντας να στάξει η περίσσεια σοκολάτας.
  9. Τοποθετήστε τα βουτηγμένα στη σοκολάτα Bethmännchen ξανά στο λαδόκολλα και αφήστε τα να σταθεροποιηθούν μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.
  10. Μόλις σφίξει η σοκολάτα, μεταφέρετε τη Bethmännchen σε αεροστεγές δοχείο για αποθήκευση ή σερβίρετε αμέσως.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για το γερμανικό Bethmännchen είναι περίπου 30 λεπτά. 🥧Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάμειξη της ζύμης, τη διαμόρφωση των μπάλων, το ψήσιμο, την ψύξη και το βούτημά τους στη σοκολάτα. 🍪Είναι μια σχετικά γρήγορη συνταγή που αποφέρει νόστιμα αποτελέσματα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Μέγεθος μερίδας: 1 Bethmännchen (περίπου 10 γραμμάρια)

  • Θερμίδες: 63
  • Λιπαρά: 4,6 g
  • Υδατάνθρακες: 4,5 g
  • Πρωτεΐνη: 1,9 g
  • Ζάχαρη: 3,4 g
  • Ίνες: 0,8 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να παρουσιάσετε αυτές τις απολαυστικές λιχουδιές, τακτοποιήστε το Bethmännchen σε μια διακοσμητική πιατέλα ή μια βάση για κέικ. 🍣Μπορείτε να τα πασπαλίσετε ελαφρά με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά. 🥑Σερβίρετε τα μαζί με ένα φλιτζάνι στον ατμό από το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα, όπως καφέ, τσάι ή ζεστό κακάο. 🍪Οι πλούσιες γεύσεις τους συνδυάζονται υπέροχα με τη διακριτική πικράδα ενός δυνατού εσπρέσο. 🫖Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το Bethmännchen με μια πλευρά από φρέσκα μούρα ή αποξηραμένα φρούτα για ένα έντονο χρώμα και πρόσθετη γλυκύτητα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το γερμανικό σας Bethmännchen φρέσκο, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. 🍮Μπορούν να αποθηκευτούν για έως και μία εβδομάδα, αλλά είναι καλύτερα να τα απολαμβάνετε τις πρώτες μέρες που οι γεύσεις και η υφή είναι στο αποκορύφωμά τους.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Το Bethmännchen περιέχει αμύγδαλα, τα οποία είναι ένας ξηρός καρπός πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, γνωστός για τα πολυάριθμα οφέλη τους για την υγεία. 🍽Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών μονοακόρεστων λιπαρών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης. 🌽Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και κάλιο. 🍽Η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς, να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους και να συμβάλει στη συνολική ευεξία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν απολαμβάνετε τις γεύσεις του Bethmännchen, ίσως σας αρέσουν και άλλες γερμανικές λιχουδιές όπως το Marzipan Kartoffeln (πατάτες αμυγδαλωτού) ή το Nussecken (γωνίες με ξηρούς καρπούς). 🍚Αυτές οι λιχουδιές μοιράζονται παρόμοια συστατικά και προσφέρουν έναν απολαυστικό συνδυασμό ξηρών καρπών και απολαυστικών γεύσεων. 🍜Το Marzipan Kartoffeln είναι μικρά ζαχαρωτά αμυγδαλόπαστας σε σχήμα πατάτας, επικαλυμμένα με σκόνη κακάο και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, ενώ το Nussecken είναι τριγωνικές μπάρες ζαχαροπλαστικής που παρασκευάζονται με βουτυρώδη βάση από κουλουράκια, με μια στρώση μαρμελάδας βερίκοκου, καραμελωμένα καρύδια και γλάσο σοκολάτας. 🍜/p>

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Η συνταγή για το γερμανικό Bethmännchen αντλεί έμπνευση από τις παραδοσιακές γερμανικές τεχνικές ψησίματος και γεύσεις. 🥂Η χρήση αλεσμένων αμυγδάλων, ζάχαρης σε σκόνη και εκχυλίσματος αμυγδάλου αντανακλά την επιρροή του αμυγδάλου, ενός δημοφιλούς συστατικού στη γερμανική ζαχαροπλαστική. 🍞Το Bethmännchen πήρε το όνομά του από τον Simon Moritz von Bethmann, έναν εξέχοντα τραπεζίτη της Φρανκφούρτης από τον 19ο αιώνα, ο οποίος λέγεται ότι απολάμβανε αυτά τα γλυκά. 🍩Αυτή η συνταγή στοχεύει να αποτυπώσει τη διαχρονική γοητεία και τη νοστιμιά αυτής της κλασικής γερμανικής απόλαυσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραδοσιακή γερμανική κουζίνα και συνταγές, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ακόλουθες πηγές:

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button