Συνταγές για μπισκότα

Συνταγή για κέικ σοκολάτας

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ σοκολάτας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Χτυπάμε χωριστά τον κρόκο και το ασπράδι του αυγού. 🥛 Προσθέστε τη ζάχαρη και το ζεστό νερό στον κρόκο και χτυπήστε ξανά. 🥔 Κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ από το αλεύρι κακάο στον χτυπημένο κρόκο αυγού και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 🍺 Τέλος προσθέτουμε το ασπράδι, το ανακατεύουμε χωρίς να το σβήσουμε πολύ, στρώνουμε λαδόκολλα στο παραλληλόγραμμο πυρέξ μας και ρίχνουμε τη ζύμη μας για το παντεσπάνι, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνεται σε 25 λεπτά.
Χτυπάμε τη σαντιγί για το διάλειμμα. 🍮 Ρίχνουμε λίγο το γάλα να γίνει λίγο στερεό. 🍧 Ρίχνουμε το λαμπνέ μέσα και το ξαναχτυπάμε και το βάζουμε στο ντουλάπι.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι περιμένουμε να κρυώσει, αφού κρυώσει το κόβουμε και βρέχουμε το κέικ μας είτε με γάλα είτε με σάλτσα σοκολάτας. 🧀 Απλώνουμε το μείγμα με λαμπνέ ανάμεσά του και βάζουμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι. 🫖 Το απλώνουμε σαντιγί. 🍶 Απλώνουμε ξανά το κρεμώδες μείγμα πάνω στη σαντιγί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο. 🍅 Στη συνέχεια μπορείτε να διακοσμήσετε και να σερβίρετε όπως θέλετε. 🍓 Καλή όρεξη 🙂

Συνταγή για κέικ σοκολάτας με φωτογραφία

Σοκολατένιο κέικΣοκολατένιο κέικ
Σοκολατένιο κέικΣοκολατένιο κέικ
Σοκολατένιο κέικΣοκολατένιο κέικ
Σοκολατένιο κέικΣοκολατένιο κέικ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button