Επιδόρπιο σιμιγδαλένιο μαντώ

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για επιδόρπιο με σιμιγδαλένιο μαντό;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Αγαπητοί followers, σήμερα σας έχω μια υπέροχη συνταγή γλυκού με σερμπέτι. Ένα γλυκό που απορροφά το σιρόπι του, είναι απαλό σαν σφουγγάρι και διαλύεται στο στόμα είναι μόνο για εσάς. Χωρίς μαργαρίνη. 🙂 Ας προχωρήσουμε στην παρασκευή της συνταγής.

Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι και το αλεύρι στο μπολ προετοιμασίας της ζύμης. Είναι χτυπημένο. Προσθέτουμε πάνω σιμιγδάλι, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. (Λαμβάνεται μια ελαφρώς πιο ρευστή, μη κολλώδης, λιπαρή ζύμη από την απαλότητα του λοβού του αυτιού.) Κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού κόβονται από τη ζύμη και πλάθονται. Στη συνέχεια, όλες οι πλευρές της εξωτερικής επιφάνειας καλύπτονται με σιμιγδάλι. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. (Το γλυκό μου ψήθηκε σε 30 λεπτά.)

Για σερμπέτι? Προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη και νερό σε ένα μπολ, ανακατέψτε. Η ζάχαρη διαλύεται. (Το σερμπέ δεν είναι ψημένο.) Όταν το μαγειρεμένο γλυκό είναι ζεστό, το περιχύνουμε με κρύο σιρόπι. Ένας δίσκος που θα λειτουργεί ως κάλυμμα είναι κλειστός στο δίσκο. Το γλυκό αναμένεται να απορροφήσει το σιρόπι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ. 🙂

Σημείωση; Αγαπητοί ακόλουθοι, γνωρίζετε ότι σήμερα είναι η γιορτή του Ραμαζανιού. Καλές γιορτές σε όλους σας. Ελπίζουμε να σας δούμε με τους αγαπημένους σας καλές γιορτές. 🙂

Συνταγή για επιδόρπιο με σιμιγδάλι Mantolu με φωτογραφία

Επιδόρπιο σιμιγδαλένιο μαντώΕπιδόρπιο σιμιγδαλένιο μαντώ
Επιδόρπιο σιμιγδαλένιο μαντώΕπιδόρπιο σιμιγδαλένιο μαντώ
Επιδόρπιο σιμιγδαλένιο μαντώΕπιδόρπιο σιμιγδαλένιο μαντώ
Επιδόρπιο σιμιγδαλένιο μαντώΕπιδόρπιο σιμιγδαλένιο μαντώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button